Aesaert – handtassen

Griet Aesaert maakt onder de naam Aesaert lederen handtassen en accessoires naar ieders wens. Vroeger heette haar merk Zwei-weg.

geboortejaar: 1985

geboorteplaats: Gent

woonplaats: Gent

reeds drie jaar in haar atelier bezig en in 2011 haar eerste leder gekocht

Waar is het allemaal begonnen?

Zwei-weg ontstond in Zürich waar ik stage liep als architecte. Ik woonde naast een lederhandelaar en raakte gepassioneerd door het materiaal en de mogelijkheden. Terug in België startte ik meteen met lessen lederbewerking en ontwierp ik portefeuilles om zo de technieken onder de knie te krijgen. Gaandeweg durfde ik steeds grotere creaties aan. Portefeuilles werden handtassen die ik tot op de dag van vandaag op maat van de klant afwerk. Elke handtas die mijn atelier verlaat, is uniek.

Wat is het slechtste advies dat je al hebt gekregen/gehoord?

Moeilijk. Ik onthoud blijkbaar enkel de goeie adviezen (lacht). Het beste advies dat ik kreeg was om te investeren in mijn naaimachines.

Mooiste moment tijdens het creatieproces?

Het is heel fijn als klanten kleine details opmerken en hun nieuwe aankoop koesteren.

Als ik maanden na een aankoop een foto of een bericht krijg van een klant omdat hij nog steeds heel tevreden is over zijn tas, dan doet dat heel veel plezier. Op zo’n momenten besef ik weer waarom ik dit zo graag doe.

Wat inspireert je niet?

Bijsluiters van medicijnen?

Waar ben je trots op?

Dat ik iets kan doen dat ik graag doe en mijn energie daar volledig in kwijt kan.

Wanneer was je grootste twijfelmoment?

Bij de aankoop van mijn machines denk ik. Eens ik daar door was, ben ik er 100% voor gegaan.

Wat wil je nog graag doen?

Op korte termijn wil ik een nieuwe handtas maken (een menbag) en een reistas. Op lange termijn droom ik ervan in het buitenland te kunnen verkopen. Hoewel ik daar met mijn twee handen misschien nooit zal kunnen geraken (lacht).

Wie zou je graag ontmoeten/met wie zou je graag samenwerken?

Ik heb enorm veel geleerd van mijn docent lederbewerking. We spreken regelmatig nog eens af om iets te drinken, maar na vijf minuten kriebelt het al en maken we een hele dag nieuwe prototypes.

Lievelingsmateriaal?

Leder.

Lievelingsbeeld?

Wat is je mooiste zin?

Deze van Roald Dahl:

“Lukewarm is no good”

Wat is de rode draad in je werk?

Eenvoud en verhoudingen. Vanaf de start van Zwei-weg vormden deze twee principes het uitgangspunt voor elke tas. Het feit dat de allereerste tas die ik ooit maakte, de GRT, nog steeds in ons assortiment zit en een van onze bestverkochte tassen is, bewijst dat deze combinatie werkt.

Meer zien van Griet?

Website

Facebook

Instagram

Een gedachte over “Aesaert – handtassen

  1. Hallo Griet,
    Met veel plezier heb ik op de vorige beurs creatief life in Utrecht tijdens de workshop een mooie lederen tas gemaakt voor mijn echtgenote. Nu is het probleem dat zij artrose heeft en het slot met snede en drukker niet open en dicht kan krijgen. Je had toen ook een sluiting met schuifelt. Graag zou ik deze alsnog willen toe passen, zodat zij mijn mooie creatie alsnog kan gaan gebruiken. Zou je die mij alsnog kunnen toe zenden a.u.b..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s