Lore Segers – juwelen

Lore ontwerpt en produceert handgemaakte, tijdloze juwelen.

LoreSegers-profielfoto

geboortejaar: 1984

geboorteplaats: Leuven

woonplaats: Leuven

bezig sinds 2017

Waar is het allemaal begonnen?

Tijdens mijn studies architectuur overwoog ik juweelontwerp te gaan studeren. Uiteindelijk ben ik wel eerst afgestudeerd als architect, en heb ik ook negen jaar fulltime voor architectenbureaus gewerkt. Maar meteen na het behalen van mijn architectuurdiploma begon ik het ambacht van goudsmid te leren in avondonderwijs.

Wat is het slechtste advies dat je al hebt gekregen?

Geen idee… als mensen me nutteloos advies geven, ga ik dat zeker niet proberen te onthouden.

Mooiste moment tijdens het creatieproces?

Wanneer tijdens het polijsten het eindbeeld, dat al die tijd alleen in mijn hoofd bestond, ook realiteit wordt. Een ruw werkstuk wordt dan in enkele minuten ineens een afgewerkt juweel.

Wat inspireert je niet?

Wat inspireert niet? De natuur en eenvoud zijn duidelijk zaken die mij inspireren, maar ik denk dat ik dagelijks door nog veel meer dingen en mensen geïnspireerd word, al zijn deze misschien minder duidelijk vertaald in mijn ontwerpen. Ik vind het moeilijk om te zeggen wat mij niet inspireert, gezien heel kleine dagelijkse gebeurtenissen of impressies ook een invloed hebben op wat ik doe of hoe ik dingen aanpak.

Waar ben je trots op?

Dat ik uiteindelijk de sprong gewaagd heb om mijn eigen juwelenlijn te beginnen. Een idee dat al lang door mijn hoofd dwaalde, maar wat een grote stap in het onbekende was en dus tijd nodig had om omgezet te worden in actie.

Wie zou je graag ontmoeten/met wie zou je graag samenwerken?

Ik zou graag Victoire de Castellane ontmoeten, de creative director van Dior Fine Jewellery. Haar ontwerpen zijn qua stijl heel erg verschillend van de mijne, maar ik vind het erg fascinerend hoe ze rond haar collecties een hele fantasiewereld weet te creëren. Bovendien zou ik graag eens het creatieproces van een Dior-juweel mee maken.

Lievelingsmateriaal?

Momenteel werk ik graag met koper, messing en zilver omwille van de oxidatie-mogelijkheden. Ik vind hun onvolkomenheden juist erg interessant en mooi. Maar in het algemeen ontdek ik vooral graag nieuwe materialen en toepassingen.

Wat had je gedaan als je dit niet had gedaan?

Dan had ik nog steeds als architect gewerkt.

Wanneer was je grootste twijfelmoment?

Er zijn al veel twijfelmomenten geweest, maar enkel op vlak van “hoe moet dit???”. Ik ben dan ook in een totaal nieuwe sector terechtgekomen. Juwelen ontwerpen en maken heb ik geleerd, maar op vlak van marketing en sales was ik een absolute leek. Gelukkig heb ik nog geen twijfelmoment gehad over of dit wel is wat ik wil doen. Daar ben ik helemaal zeker van!

Wie is jouw grootste steunpilaar?

Mijn ouders zijn zeer begaan met het slagen van mijn business. Ze gaan regelmatig mee naar beurzen, waardoor ik geen hele dagen alleen mijn stand moet bemannen.

Lievelingsbeeld?

Deze foto is een beeld van mijn eerste campagne. Het is nog altijd één van mijn favorieten door de sterke architecturale uitstraling van het beeld.

Wat is je mooiste zin?

“Simplicity is the ultimate sophistication”

van Leonardo da Vinci.

Wat wil je nog graag doen?

Ik wil graag verder groeien, als ontwerper en goudsmid. Altijd blijven bijleren, nieuwe technieken uitproberen, nieuwe materialen ontdekken…

Waar werk je?

Meer zien van Lore?

Website

Facebook

Instagram

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s