Annelies Verbrugge – vormgeving en ontwerp

Voor Annelies Verbrugge is vormgeven en ontwerpen wat ze het liefste doet. Haar hoofdwerkzaamheden vervult ze sinds een kleine twee jaar op Texel voor Stichting Texels Museum, waar ze 2d en 3d vormgever is. Daarnaast is ze freelancer en vervult diezelfde functie voor andere musea, waaronder het Spoorwegmuseum in Utrecht. Naast haar dagelijkse werk geeft ze graag vorm aan haar eigen ideeën en dromen. Dat heeft geresulteerd in een aantal mooie producten en websites.

Zelfportret 01 zwart wit

geboortejaar: 1979

geboorteplaats: Ede

woonplaats: Amsterdam

bezig sinds 2003 en sinds 2009 als Studio Pam

Waar is het allemaal begonnen?

Van jongs af aan is er veel ruimte geweest voor mijn creativiteit. Mijn broer en ik zijn beiden gestimuleerd om die te ontwikkelen. Daar ben ik mijn ouders heel dankbaar voor. Ik zie het als een groot geschenk dat ik in staat ben om mijn ideeën vorm te geven en te materialiseren. Ik kan mij geen leven voorstellen zonder.

Mooiste moment tijdens het creatieproces?

Het komt natuurlijk weleens voor dat ik vastloop in mijn ontwerpproces. Het is dan geweldig wanneer ik ineens de oplossing zie voor iets dat ik eerst niet zag … Een heerlijk moment! En dan gelijk aan de slag om dit te realiseren.

Waar ben je trots op?

Het lukt mij tot nu toe heel aardig om werk te doen dat ik leuk vind. Ik ben trots op wat ik tot nu toe gemaakt heb. Of het nou mijn eigen producten zijn of de tentoonstellingen die ik vormgeef. Met de tijd en middelen die ik tot mijn beschikking heb, ben ik in staat om alles eruit te halen wat erin zit. Dat geeft mij enorm veel voldoening en plezier.

Wie zou je graag ontmoeten/met wie zou je graag samenwerken?

Daan Roosegaarde (Daan Roosegaarde is een Nederlandse kunstenaar, ondernemer, uitvinder en ontwerper, n.v.d.r.). Intrigerende manier van denken heeft hij. Het is een kunst om vanuit een volledig ander perspectief naar een vraagstuk te kijken en dan met een oplossing te komen. Die kunst verstaat hij. Ik zou graag eens met hem van gedachten wisselen.

Lievelingsmateriaal?

Poeh, vanalles! Maar als het om mijn Tassac producten gaat: goede kwaliteit volnerf rundleer.

Wanneer was je grootste twijfelmoment?

Twijfelmomenten heb ik geregeld, maar ik probeer daar niet te lang bij stil te staan. In beweging blijven is essentieel om de creativiteit te laten stromen en dan komt vanzelf het inzicht om verder te gaan.

Net als ieder ander, heb ik zo nu en dan de spreekwoordelijke ‘schop onder mijn kont’ nodig en ben ik vaak in staat om mijzelf die te geven. Anders zijn mijn familie, vrienden en onverwachte ontmoetingen daar om mij weer in beweging te zetten en kan ik weer door.

Wie is jouw grootste steunpilaar?

Mijn ouders, zij zijn er altijd.

Lievelingsbeeld?

Ik probeer met een open blik en zonder oordeel naar de wereld te kijken (dat op zich is al een hele uitdaging). Maar als dit lukt, dan ontdek ik daarin een onverwachte schoonheid en die kan verrassend, mooi, ontroerend en soms ook ongelooflijk lelijk en troosteloos zijn. Toch zit ook daar schoonheid in.

Wat is je mooiste zin?

Een specifieke zin kan ik zo niet benoemen, maar ik heb wel zin in de zomer!

Wat wil je nog graag doen?

M’n lief ontmoeten, dat wordt nu weleens tijd. (lacht)

En mijn eigen huis(je) bouwen! Dat laatste is al in gang gezet en ik kijk uit naar de bouw: dan gaat mijn idee gematerialiseerd worden. Dat is altijd een spannend moment.

Waar werk je?

Vanuit mijn huis in Amsterdam, drie dagen per week op Texel en verder waar de freelance opdrachten mij brengen.

Atelier 01

Meer zien van Annelies?

Studio Pam

Tassac

Merel Wil Anders

Hatsjoe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s