Lina Cleys – mode

Lina is professioneel paaldanseres en heeft haar eigen duurzaam lingerie-/zwem- en paaldanskledingmerk Tierra Lina.

geboortejaar: 1997

geboorteplaats: Sint-Niklaas

woonplaats: Belsele

bezig sinds 2020

Waar is het allemaal begonnen?

Van jongs af aan wou ik modeontwerpster worden en mijn eigen label hebben. Door mode te studeren aan het KASK in Gent en aan de Modeacademie in Antwerpen ondervond ik al snel dat de modewereld te hectisch is voor mijn chille levensstijl en kreeg ik een obsessie met lingerie.

Tijdens mijn creatieve ontwikkeling besefte ik dat ik een eigen lingeriemerk wou starten. Ik ben dan een jaaropleiding lingerie gaan studeren.

Omdat paaldansen ook al lang deel uitmaakt van mijn leven ben ik niet alleen begonnen met een lingerielijn, maar ook met de eerste Belgische paaldanskledinglijn. (lacht)

Wat is het slechtste advies dat je al hebt gekregen?

Als ik ooit slecht advies gekregen heb, dan ben ik het nu alweer vergeten.

Mooiste moment tijdens het creatieproces?

Een groot onderdeel van mijn creatieproces is reizen. Elke collectie is geïnspireerd op een plek die ik heb bezocht. Inspiratie opdoen op mijn reizen is het eerste deel van mijn creatieproces, en ook mijn favoriete deel. Hier krijg ik kriebels en worden de ontwerpen al meteen in mijn hoofd gecreëerd.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op mijn doorzettingsvermogen en dat ik me nooit negatief laat beïnvloeden door anderen. Als iemand me zegt dat ik niet goed bezig ben, dan laat dat me koud. Ik zet door zolang het voor mezelf goed aanvoelt.

Wie zou je graag ontmoeten of met wie zou je graag samenwerken?

Lana Del Rey, ze is een heel inspirerende vrouw. Zeker bij het paaldansen is haar muziek mijn favoriet om op te bewegen. Het past heel goed bij mijn dansstijl en geeft me extra energie. Het zou een droom zijn om naast haar te mogen optreden.

Wat had je gedaan als je dit niet had gedaan?

Dan was ik een eeuwige reiziger die tussen het reizen workaways of random jobs aannam om wat geld te verdienen om weer verder te reizen. Ik heb tijdens mijn reizen al zoveel mogelijkheden gehad om dit te doen. Maar ik kan niet leven zonder het paaldansen en wil Tierra Lina ook niet in de steek laten. Zonder paaldans zou ik overal kunnen leven. Maar mijn merk, dat is iets van mij alleen, iets waar ik zo trots op ben dat ik het niet zomaar zou kunnen laten vallen.

Wanneer was je grootste twijfelmoment?

Ik ben niet zo een twijfelaar. Ik doe meestal wat er op het moment goed voelt en denk niet al te veel na bij de beslissingen die ik maak. Door zo beslissingen te nemen, zijn het meestal de juiste. Zo niet, dan leer ik uit mijn fouten en dat zie ik ook weer als iets positiefs.

Wie is jouw grootste steunpilaar?

Mijn ouders en mijn zus. Ik woon nog thuis omdat ik zoveel reis. Het is gewoon de moeite niet om alleen te gaan wonen en ik ben nog single dus zit hier helemaal prima. (lacht)

Ik heb een hele goede band met mijn familie en dan voornamelijk met mijn ouders en mijn zus, die ook mijn beste vriendin is. Ze hebben me altijd gesteund in wat ik doe. Ze staan er volledig achter en zij zijn degenen die ik om advies vraag als ik het nodig heb.

Lievelingsbeeld?

Dit vind ik een hele moeilijke vraag. Er zijn zoveel foto’s die ik fantastisch vind! Maar ik heb er speciaal eentje uitgekozen dat ik zelf gemaakt heb. Als ik zelf shoot, doe ik dit altijd met een analoog camera. Ik heb zelf geen fotografieopleiding gevolgd en vind foto’s maken niet altijd even gemakkelijk. Een analoog camera creëert meestal een eigen bewerking. Dat betekent dat ik de foto achteraf niet meer hoef te bewerken omdat de camera het al voor mij heeft gedaan. Dat maakt het me iets gemakkelijker. Dit is een foto die ik gemaakt heb van kunstenares Shirley die poseert in mijn volledig sustainable kimono in haar eigen schildersatelier. De foto is een beetje beschadigd op de perfecte plekken waardoor het een heel mooi effect geeft en ik het zelf een heel mooi beeld vind.

Wat is je mooiste zin?

Leef in het nu, doe wat nu goed voelt, geniet van het leven. Want het leven is het mooiste geschenk waar je alles uit moet halen.

Wat wil je nog graag doen?

Reizen combineren met paaldans. Het liefst van al zou op verschillende plekken over de hele wereld wonen. Dit in combinatie met performen, want dat doe ik het liefst van al!

In het algemeen wil ik gewoon heel veel reizen en zoveel mogelijk van de wereld zien.

Waar werk je?

Mijn atelier is gewoon thuis. Bij het maken van een nieuwe collectie, zowel het ontwerpen als de patronen en samples maken, zit ik dagenlang in mijn atelier te werken.

Meer zien van Lina?

Website 

Instagram 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s