Annelies Deleu – branding, art direction en styling

Met Nectar Studio brengt Annelies een kruisbestuiving van branding, art direction en styling.

geboortejaar: 1991

geboorteplaats: Leuven

woonplaats: Antwerpen, maar vanaf heel binnenkort Sint-Martens-Latem

bezig sinds altijd al, maar officieel sinds 2018

Waar is het allemaal begonnen?

Als kind ben ik enkele jaren naar de tekenacademie gegaan. Ik heb dan heel klassieke studies zoals Latijn-Talen gestudeerd. Ik wilde een creatieve richting uitgaan voor mijn hogere studies, maar heb dan toch nog een middenweg gekozen door Multimedia Design en later bedrijfscommunicatie te studeren. Zo belandde ik in de reclamewereld en PR. Ik had altijd gezegd dat ik bereid was om vijf jaar het voorgestippelde pad te volgen en dan keihard mijn eigen ding ging doen. Na een kleine omzwerving in catering, heb ik mijn weg teruggevonden naar design.

Wat is het slechtste advies dat je al hebt gekregen?

Dat ik te beleefd en welopgevoed was om écht creatief te zijn. Dat advies kwam van een projectmanager in maatpak.

Mooiste moment tijdens het creatieproces?

De aanvang van een (branding) project, wanneer alles nog kan. Maar ook wanneer klanten emotioneel worden als ze de droom van een eigen zaak tastbaar zien worden.

Wat inspireert je niet?

Egotrippers en interieurs die uit dezelfde pagina van een catalogus komen.

Waar ben je trots op?

Dat ik van koers durf te veranderen. Dat ik in alles schoonheid kan zien. En natuurlijk ook dat klanten mij vragen om hun droom van een eigen zaak tot leven te brengen en dat ik erin slaag die droom naar een branding te vertalen.

Wie zou je graag ontmoeten of met wie zou je graag samenwerken?

Met Vincent van Gogh zou ik wel eens een glas wijn willen drinken, al lijkt het me nu al een getroebleerd gesprek. Ik zou wel graag eens samenwerken met andere creatievelingen als Eefje De Coninck, Stephanie Stamatis en Lauren Bamford.

Lievelingsmateriaal?

Papier met een atypische structuur. Ik vind het heerlijk om stationery voor klanten te ontwerpen dat doordrongen is van hun merkverhaal. Zoals papier op basis van lavendel voor een herborist of op basis van steengruis voor een architectenbureau. Minder romantisch: mijn laptop is essentieel in mijn werk en opent werelden van inspiratie, maar is ook de grootste afleiding.

Wat had je gedaan als je dit niet had gedaan?

Bakker, tot ik ontdekte dat je ’s nachts moest werken en ik heb minstens acht uur slaap nodig. (lacht)

Als ik nu zou moeten veranderen, zou ik heel graag tuinontwerper/tuinarchitect worden.

Wanneer was je grootste twijfelmoment?

Toen ik na een spreidstand van drie jaar in catering, design en een hoofdberoep als communicatieverantwoordelijke moest kiezen waarop ik me professioneel ging focussen. In volle pandemie en met het zicht op economisch moeilijke tijden.

Wie is jouw grootste steunpilaar?

Mijn vriend, zonder twijfel. Hij is zelf ook ondernemer en heeft tonnen ambitie. We delen dezelfde droom om naar het buitenland te trekken.

Lievelingsbeeld?

Deze foto komt uit het boek ‘Sunflowers for Van Gogh’. De zonnebloem is een van mijn lievelingsbloemen. De foto heet ‘The optimist and his fate’. Ik vind het een soort heerlijke naïviteit en ironie uitstralen.

Wat is je mooiste zin?

Ha wel, dat is er eentje van jou: “Snel kan niet koesteren”.

Een andere is heel kort en krachtig: “unseen realities”. Het doet me steeds nadenken over hoe ik in de wereld sta, wat ik kies om op te merken en wat ik nog kan creëren.

Wat wil je nog graag doen?

Een gastenhuis in het zuiden van Frankrijk opstarten en elke dag wakker worden met een koffie tussen de fruitbomen en met een meute honden, eenden en ezels achter me. Een plek waar mensen kunnen genieten, verwonderen en ontspannen.

Waar werk je?

Meestal in mijn kantoor of woonkamer, maar evengoed in de tuin of in een koffiebar. Ik ben super flexibel qua werkomgeving omdat ik meestal gewoon mijn computer nodig heb. Vorige zomer ben ik 5 weken naar een wijngaard in Frankrijk getrokken om van daaruit te werken.

Meer zien van Annelies?

Website

Instagram Annelies

Instagram Nectar Studio

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s