Paule Josephe – mode en foto

Hannah Vanspauwen en Tiny Geeroms vormen samen het kledingmerk Paule Josephe en doen onder dezelfde naam concept en fotografie in opdracht.

2 2

geboortejaar: T: 1993, H: 1995

geboorteplaats: T: Aalst, H: Jette

woonplaats: T: Gent, H: Brussegem

T: Bezig sinds 2015, H: Moeilijk om er een datum op te plakken. Met Paule Josephe zijn we in de zomer van 2019 begonnen. Maar ik ben al veel langer bezig met ontwerpen, borduren en tekenen.

Waar is het allemaal begonnen?

T: Fotografie is voor mij begonnen doordat een vriendin plots enthousiast was over mijn reisfoto’s. Paule Josephe is ontstaan uit mijn grote liefde voor Hannah haar ontwerpen. Ik nam eerst gewoon foto’s voor haar merk, maar onze klik was zo groot, dat we besloten om alles samen te doen. Zowel het kledingmerk als de fotografie.

H: Bij mij is het begonnen aan het KASK, wanneer ik mode ging studeren. Paule Josephe zijn we inderdaad gestart door een wederzijdse liefde voor elkaars werk. Maar ook door Tiny als persoon ben ik erg geïnspireerd. We delen dezelfde visie, maar ook de verschillen maken ons werk boeiend.

Wat is het slechtste advies dat je al hebt gekregen?

T: Dat je je dromen als een hobby moet zien en niet als werk, omdat het minder financiële zekerheid met zich meebrengt.

H: Daar moet ik lang over nadenken. Misschien onthoud ik enkel advies dat ik waardevol vind? (lacht)

Mooiste moment tijdens het creatieproces?

T: Het moment waarop je echt enthousiast bent over wat je ziet door je lens. Dat alles klopt in het beeld.

H: Het moment dat de kleurencombinaties in onze creaties kloppen. Ik ben geobsedeerd door kleuren, niet alleen in kledij, maar op alle vlakken. Ik haal vaak kleurinspiratie uit de natuur en voeding, maar ook vaak uit banale dingen. We zijn constant omringd door de mooiste kleurencombinaties en we hebben het vaak niet eens door.  

Wat inspireert je niet?

T: De massa aan kledij die dagelijks geproduceerd wordt. Soms met een mooi eindproduct, maar zelden met een mooi productieproces.

H: Eigenlijk kan alles mij inspireren. Zelfs dingen die ik vreselijk vind. Wat Tiny net zegt, inspireert mij juist om het anders te doen.

Waar ben je trots op?

T: De authenticiteit die in ons werk zit: zowel in de fotografie, de modelkeuze, het ontwerp als de stofkeuze. Zo werken we bijvoorbeeld enkel met tweedehands en deadstock materiaal en wordt alles in ons eigen atelier gemaakt. We staan echt achter onze waarden en maken enkel keuzes die goed aanvoelen.

H: Ja, ik ben ook trots op onze waarden, dat we die altijd behouden, ook al is het vaak de moeilijkere weg.

Wie zou je graag ontmoeten of met wie zou je graag samenwerken?

T: Mijn droom is om Greta Thunberg een hemd van Paule Josephe te zien dragen (lacht). Een samenwerking met Baserange, een Frans kledingmerk waar we erg van houden, zouden we zeker zien zitten. Ik zou graag Patti Smith ontmoeten. Lijkt me heel inspirerend.

H: Er zijn veel dode én levende inspirerende mensen die ik graag zou ontmoeten, maar diegenen die me nu het eerst te binnen schieten zijn Andrei Tarkovsky (Russische filmregisseur, schrijver en acteur, n.v.d.r.), PJ Harvey, Patti Smith en Björk.

Samenwerken met Baserange zou inderdaad erg fijn zijn.

Ook zou ik graag samenwerken met Lexie Smith of Laila Gohar. Ze zijn allebei op een super interessante en mooie manier bezig met voeding.

Lievelingsmateriaal?

T: Portra 400 qua film en qua stof katoen.

H: Alle natuurlijke materialen.

Wat had je gedaan als je dit niet had gedaan?

T: Gewerkt als hulpverlener of als ranger in een park met wilde, vrije dieren.

H: Hm, ik zou waarschijnlijk een lange treinreis willen maken door verschillende landen en daar steeds op korte termijn werk proberen vinden.

Wanneer was je grootste twijfelmoment?

T: Ik heb altijd veel twijfels gehad. Tot ik Hannah ontmoette en ik plots helemaal wist waar ik voor wou gaan.

H: Ik twijfel vaker en sneller over onbelangrijke, kleine beslissingen dan over belangrijke of grote. Dus waarschijnlijk was het een banaal moment.

Wie is jouw grootste steunpilaar?

T: Mijn lief, Gilles.

H: Geraldine, mijn tweelingzus.

Lievelingsbeeld?

lievelingsfoto Hannah

T: deze foto van Catherine Lemblé

Picture1

H: Deze foto, genomen door Tiny in Kirgizië

Wat is je mooiste zin?

H: Een lange zin van de dichter Rainer Maria Rilke:

“De dingen zijn niet allemaal zo gemakkelijk te begrijpen en te verwoorden als men ons meestal wil doen geloven; de meeste gebeurtenissen zijn niet te verwoorden, ze voltrekken zich in een ruimte die nog nooit door een woord is betreden.”

Wat wil je nog graag doen?

T: Al onze plannen met Paule Josephe uitvoeren. Deze zomer veel mensen uitnodigen op onze werkplek om foto’s te nemen, te genieten van lekker eten en de zon. Ook zou ik binnenkort graag een reis maken naar de bergen.

H: Ja, ik ben het meest enthousiast over alles wat we nog met Paule Josephe gaan doen, daar ben ik op dit moment het meest op gefocust. Maar het gaat me niet enkel om het doen. Al de schoonheid en energie kunnen bekijken en beleven in alles, dag per dag.

Meer zien van Paule Josephe?

Website

Instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s